Taal Doet Meer
Word taalcoach voor anderstaligen in Utrecht
“We kunnen een hoop van elkaar leren en meer begrip voor elkaar krijgen”

Taalcoach: laat een Utrechtse taalleerder meedoen!

Stel je eens voor hoe lastig het is om een praatje te maken met je buurman, te solliciteren naar een baan, of naar de huisarts te gaan wanneer je de Nederlandse taal niet spreekt. Je begrijpt: een taalbarrière verkleint je wereld enorm! Daarom helpt Taal Doet Meer Utrechtse taalleerders volwaardig mee te doen in de samenleving. Help jij mee?

Biedt iemand zelfredzaamheid

Als taalcoach maak jij het verschil voor een groepje (van ongeveer 4 tot 6) volwassen taalleerders in Utrecht. Twee uur per week komen jullie samen in een buurthuis, school of bibliotheek. Hier oefenen jullie met woordenschat, uitspraak, lezen, luisteren en heel belangrijk: het durven spreken. Gezelligheid en plezier staan voorop. Na afloop fiets je naar huis met een glimlach en een gevoel van voldoening. Want terwijl je anderen helpt, leer je ook nieuwe culturen kennen en ontwikkel je je eigen coachende vaardigheden.

“Ze willen graag zelfstandig zijn, net zoals ze in hun eigen land gewend waren”

Wat doet een taalcoach?

Als taalcoach begeleid je twee uur per week een vast groepje cursisten. Onze lesmaterialen geven je hiervoor een perfecte basis, maar als je het leuk vindt kun je natuurlijk ook zelf oefeningen bedenken! Onze taalconsulenten bieden je hiervoor bakken aan inspiratie.

Jullie kijken bijvoorbeeld naar lesfilmpjes, behandelen nieuwe woorden die jullie daaruit leren, oefenen met korte gesprekjes en doen taalspelletjes. Dit gaat gepaard met veel lol, dus de tijd vliegt voorbij!

Soms zoeken wij ook taalcoaches die 1-op-1 bij een cursist thuis langsgaan of ondersteunen op een taalschool. Mocht hier je voorkeur liggen, dan kun je dit natuurlijk aangeven.

“Ik vind Taal Doet Meer zo ontzettend positief. Iedereen onderzoekt samen”

Hoe werkt het?

Ervaring is niet nodig! Je krijgt een introductiecursus en lesmaterialen zodat je precies weet wat je gaat doen. We matchen je op basis van je voorkeuren vervolgens aan een taalgroepje bij jou in de buurt. Ook zorgen we voor een ruimte in het lokale buurthuis, school of de bibliotheek.

Een vrijwilligersbegeleider staat altijd voor je klaar om met je mee te denken en zal de eerste keer met je meegaan naar de groep. Wil je meer weten over taalontwikkeling of ben je op zoek naar leuke taalactiviteiten? Dan helpt onze taalconsulent je verder.

Meld je vrijblijvend aan voor een kennismakingsgesprek

Geef je voorkeur op, dan vertellen we je graag over de mogelijkheden!

✔ Professionele organisatie
✔ Goede begeleiding
✔ Tevredenheidsscore van 91%

Aanmelden

Eerst meer weten?
Vraag onze brochure aan!

uit 5 reviews
Taalles voor ouders in UtrechtTaalles voor ouders in Utrecht
  • Onze taalgroepjes komen één keer per week samen, op een vaste ochtend, middag of avond in de week. De bijeenkomsten duren 2 uur per keer. In de zomervakantie en tijdens feestdagen zijn er geen taalgroepen.

    Wil je tussendoor op vakantie? Natuurlijk kan dat gewoon! Vrijwilligerswerk is immers een verrijking van je eigen leven, geen belemmering.

  • Onze deelnemers zijn naar Nederland gemigreerd vanwege uiteenlopende redenen en komen van over de hele wereld, van Spanje tot China. Wanneer iemand is ingeburgerd (of niet inburgeringsplichtig is) en een minimaal inkomen heeft, kan diegene zich bij Taal Doet Meer aanmelden voor taalhulp. We bieden geen inburgeringsprogramma’s aan.

    We proberen mensen met een zelfde achtergrond en taalniveau zoveel mogelijk bij elkaar in een groepje te plaatsen. De groepjes tellen zo’n vier tot zes deelnemers. Heb je als taalcoach voorkeur voor beginnende taalleerders of juist voor gevordenen? Dan kun je dit uiteraard bij ons aangeven. Natuurlijk proberen we altijd een taalgroepje bij jou in de buurt te vinden.

  • We proberen je altijd je zo snel mogelijk van start te laten gaan. Hoe lang dit duurt, hangt vooral af van de wijk waarin je aan de slag wil en je beschikbaarheid. Is er een taalgroep beschikbaar, dan kun je vaak al binnen enkele weken aan de slag. Moet er een nieuwe groep gestart worden of hebben we geen passende groep op jouw voorkeursdag/tijd, dan kan het zijn dat je op een wachtlijst komt.

  • Veel mensen twijfelen of ze het taalvrijwilligerswerk wel ‘kunnen’, maar dat blijkt altijd onterecht. Je bent als taalcoach geen docent, maar een betrokken medeburger. Wat we van jou vragen is enthousiasme, empathie en interesse in de ander. En natuurlijk dat je een fijne sfeer neerzet!

    We begeleiden je uitvoerig, je krijgt een gratis starttraining en we hebben volop materiaal en expertise in huis om uit te putten.

    Wil je je jarenlange ervaring als docent inzetten en je eigen materiaal ontwikkelen? Alleen maar leuk! Maar ook als je nog nooit iets met taalcoaching hebt gedaan, ga je het super doen. We helpen je om jezelf te ontwikkelen. En natuurlijk kun je ook binnen Taal Doet Meer steeds door blijven groeien.

  • Uitvoerig! Natuurlijk gaan we mee tijdens de eerste kennismaking met je taalgroep of cursist. Daarnaast krijg je een training voordat je start, en kun je het hele jaar door terecht met vragen of voor advies.

    Een vrijwilligersbegeleider wordt je vaste aanspreekpunt, zodat je precies weet bij wie je terecht kunt. En door het jaar heen zijn er (vrijwillige) workshops, trainingen, colleges en ontmoetingen met mede-taalcoaches.

    Wist je dat we het kwaliteitskeurmerk Vrijwilligerswerk Goed Geregeld én de Vrijwilligersprijs hebben ontvangen voor ons unieke vrijwilligersbeleid?

  • Eén van onze collega’s zal je bellen of mailen om een kennismaking te plannen. Hou je mail/telefoon dus goed in de gaten!

    Tijdens de kennismaking leggen we uit wat we doen en leren we graag meer over jou: Wie ben je? Waarin wil je jezelf ontwikkelen? In welke wijk wil je aan de slag? En welke doelgroep past goed bij jou?

    We geven antwoord op al je vragen en vertellen je alles over de mogelijkheden. Vervolgens kun jij besluiten of het iets voor je is. Ga je starten, dan helpen wij je met een training, kennismaking en alle andere zaken. Je komt gegarandeerd in een warm bad!

Aanmelden

Eerst meer weten? Vraag onze brochure aan!